Psykologi Leena Mäki-Haapoja SOITA: 050 511 7441

Tilaa: leenamakih@gmail.com

Tilaa: leenamakih@gmail.com

ITSETUNTEMUSTA JA ITSEMYÖTÄTUNTOA  KÄSITTELEVÄT KURSSIT (29-49 €)

Laillistettu psykologi, ylemmän erityistason psykoterapeutti, KM Leena Mäki-Haapoja 

Psykoterapeutti, laillistettu psykologi, kasvatustieteiden maisteri, Vaasa

Ylemmän erityistason psykoterapeutti, laillistettu psykologi ja kasvatustieteiden maisteri Leena Mäki-Haapoja (s.1970) toimii Vaasan Sundomin Kronvikissä. Paikalla on myös valloittava vehnäterrieri Hope.

Koulutus

Kasvatustieteiden maisteri (luokanopettajan koulutusohjelma, Oulun yliopisto 1995),
laillistettu psykologi (Tampereen yliopisto 1997), ylemmän erityistason psykodynaaminen psykoterapeutti (Jyväskylän yliopiston täydennyskoulutuskeskus 2002).

Työkokemus

Olen toiminut työurani aikana monipuolisen koulutustaustani johdosta monenlaisissa tehtävissä kuten esimerkiksi luokanopettajana sekä psykologian ja kasvatusaineiden lehtorina vastaten mm. lastenohjaajalinjasta. Lisäksi olen toiminut psykologina ja psykoterapeuttina mielenterveystoimistoissa, työnohjaajana sekä työyhteisöjen konsulttina.

Päätoimisena yksityisenä elinkeinonharjoittajana olen toiminut vuodesta 2001 keskittyen lähinnä toteuttamaan psykoterapioita, psykologin neuvontaa, ohjausta ja konsultaatioita, parikäyntejä sekä työnohjausta.

Toimintafilosofia

Tavoitteenani on tarjota asiakkailleni mahdollisimman hyvää palvelua periaatteella oikea hoitomuoto oikeaan aikaan toteutettuna. Pyrin siksi aloittamaan psykoterapian mahdollisimman nopeasti asiakkaan otettua yhteyttä minuun.

Pitempiä (vähintään vuoden kestäviä, usein 1-3 vuotta kestäviä) psykoterapioita edeltää aina vähintään yksi alkuhaastattelu/tutustumiskäynti, jossa kartoitetaan yhdessä asiakkaan kanssa hänen tilannettaan ja molemminpuolisia edellytyksiä sekä halukkuutta sitoutua yhteiseen, tiiviiseen työskentelyyn sekä hoidon tavoitteita.

Perimmäisenä ajatuksenani on, että olemme loppujen lopuksi kaikki samassa veneessä purjehtimassa elämän merellä ja tämä intuitio ohjaa pitkälti työskentelytapojani, joissa korostuu tasavertaisuus, nöyrä kunnioitus toista ihmistä, itseä ja elämää kohtaan sekä luovuus. Teen työni ilolla ja innolla sekä tiedolla, taidolla ja kokemuksella.

Teoreettinen taustani on psykodynaaminen ajattelutapa, mutta sovellan kaikkea oppimaani, luettua, koettua ja nähtyä jokaiseen asiakkaaseeni yksilöllisesti. Aina ei pitkä, vähintään vuoden pituinen intensiivinen (käyntitiheys 1-2 kertaa viikossa) psykoterapia ole tarpeen, vaan voimme sopia yhdessä asiakkaan kanssa myös esimerkiksi 10-25 käynnin lyhytpsykoterapiasta. Tarvittaessa käytän myös DKT-, Mindfulness-, NLP- ja Ratkaisukeskeisiä menetelmiä. Kirjallinen psykoterapiasopimus tehdään asiakkaan tarpeen mukaisesti joko vuodeksi eteenpäin tai sovimme esim. 10-25 käynnin lyhytpsykoterapiasta.